Provincija Presvetog Srca Isusova

folder

Hvaljen budi, Gospodine, po sestrici kiši!

Dobrosusjedsko i prijateljsko druženje o blagdanu svetoga Franje i ove smo godine upriličili u dvorišnom zelenilu našega maloga samostana u Sinju.

Okupili smo se 6. listopada u poslijepodnevnim satima i uz slavlje svete mise niski našega bratsko sestrinskog zajedništva dodali još jednu godinu hvalevrijedne tradicije koju s guštom iščekujemo mi kao domaćice i naši dragi i dobri, domaći ljudi. Njih oko četrdesetak, koji su s našom zajednicom povezani, s nama su slavili svetu misu koju je upravo za njih prikazao fra Antonio Mravak. U propovijedi je istaknuo veličinu duha svetoga Franje, njegovu suvremenosti kao i način svečeva života koji i nas može dovesti do Krista, ako se damo voditi.

Za vrijeme svete mise do nas se spustila i sestrica kiša. Istraživački promatrasmo nebo pokušavajući zaključiti iz kojega smjera dolazi da znamo što nam se sprema i što nam je činiti. Tiho zazivajući pomoć svetoga Franje, nastojali smo joj, molećivim pogledima prema nebu, skrenuli put dalje od našega susretišta. Valjda je i sveti Franjo za nas želio isto jer nas je nakon kratkog vremena i nekoliko velikih kapi sestrica kiša pustila da u miru hvalimo i slavimo Gospodina.

A možda nas je samo orosila u znak Božjega blagoslova! Njega smo u susretu i opuštenom druženju stvarno i osjetili tako da je jedna od sestara milosrdnica komentirala prisnost susretnika uspoređujući ga s obiteljskim ozračjem. Iskreno se nadamo da će tako biti i dogodine kad smo obećale dijeliti recepte od kolača i domaćih pića koje su im se svidjela. Do sljedećeg susreta u našemu domu, Živili!

s. Natanaela
06.10.2014

100. obljetnica života i djelovanja sestara na Lovretu

mfolder

"Sestre, potrebne ste ovom svijetu možda više nego prije 100 godina jer ovaj današnji mentalitet žeđa za toplinom, svjetlom, ljubavlju i svjedocima", poručio u propovijedi nadbiskup Barišić

08.10.2014

Jednostavna prisutnost

mfolder

Školske sestre franjevke na Lovretu – 100 godina života i djelovanja

23.09.2014

Duhovna obnova za mlade

mfolder

Krapanj, 20. - 21. rujna 2014.

13.09.2014

Duhovna obnova i proslava jubileja redovničkog života

mfolder

U samostanu na Lovretu, uoči blagdana Male Gospe, 7. rujna 2014., svečano su obilježene obljetnice redovničkog života: 60., 50. i 25., kao i 10 godina od polaganja doživotnih zavjeta.

11.09.2014

Završetak VII. plenarnog vijeća Školskih sestara franjevki Krista Kralja

Želimo vas izvijestiti o drugom tjednu zasjedanja i zatvaranja rada Plenarnog vijeća.

08.09.2014

VII. plenarno vijeće Družbe Školskih sestsra franjevki Krista Kralja: Hodočašće

mfolder

U danima intenzivnoga rada našle smo vremena i za hodočašća u mjesta koja su vezana s poviješću naše Družbe.

27.08.2014

VII. Plenarno vijeće Školskih sestara franjevki Krista Kralja

mfolder

Bit ćete mi svjedoci sve do kraja zemlje (Dj 1,8) tema je zasjedanja VII. Plenarnog vijeća naše Družbe koje se održava od 25. kolovoza do 6. rujna 2014. u Kući matici u Mariboru/Slovenija.

08.08.2014

Hodočašće Gospi Sinjskoj

mfolder

Na blagdan Preobraženja Gospodinova i prvi dan devetnice Velikoj Gospi, osobe posvećenoga života rodom s područja Cetinskog dekanata hodočastile su u svetište Čudotvorne Gospe Sinjske.

05.08.2014

Diplomirale

mfolder
04.08.2014

DUHOVNE VJEŽBE U LUHWINJI

mfolder

Od 15. do 19. srpnja u Luhwinji održane duhovne vježbe za naše kandidatkinje i franjevačke postulante.

05.08.2014

Osobni identitet i život u zajednici

mfolder

Na završetku školske godine, od 9. do 11. srpnja, mi sestre juniorke imale smo zajednički susret u Gomi, gradu u provinciji Sjeverni Kivu.