Provincija Presvetog Srca Isusova

Molitveni dan za III. Izvanrednu opću Biskupsku sinodu

Nedjelja 28. rujna 2014. bit će posvećena molitvi za III. Izvanrednu opću Biskupsku sinodu koja će se održavati od 5. do 19. listopada i ima za temu »Pastoralni izazovi koji se tiču obitelji u kontekstu evangelizacije«.

Pozivaju se krajevne Crkve, župne zajednice, ustanove posvećenog života, društva i udruge da, u danima prije Sinode i tijekom održavanja sinodskih radova, mole na euharistijskim slavljima i drugim slavljima. U Rimu će se svaki dan moliti u kapeli Salus Populi Romani Bazilike Svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore). Vjernici se toj nakani mogu pridružiti svojom osobnom molitvom, napose molitvom u obitelji.

Preporučuje se Molitva Svetoj Obitelji za Sinodu, koju je sastavio papa Franjo, te neke indikativne prošnje za sveopću molitvu koje se mogu uvrstiti u nedjeljnu misu 28. rujna, te moliti tijekom održavanja Sinode. Jednu se nakanu može dodati molbenici na Jutarnjoj molitvi časoslova i prošnjama Večernje. Preporučuje se, nadalje, također molitva krunice za sinodske radove.

I. MOLITVA SVETOJ OBITELJI ZA SINODU

Isuse, Marijo i Josipe u vama promatramo sjaj istinske ljubavi, vama se s pouzdanjem obraćamo.

Sveta Nazaretska obitelji, učini i naše obitelji mjestima zajedništva i prostorom molitve, istinskim školama evanđelja i malim domaćim Crkvama.

Sveta Nazaretska Obitelji, neka u obiteljima nikada više ne bude nasilja, zatvorenosti i podjele: neka svatko tko je povrijeđen ili sablažnjen brzo osjeti utjehu i doživi ozdravljenje.

Sveta Nazaretska Obitelji, neka predstojeća Biskupska sinoda ponovno probudi u svima svijest o svetom i nepovredivom značaju obitelji i njezinoj ljepoti u Božjoj promisli.

Isuse, Marijo i Josipe, čujte našu poniznu molitvu i uslišite nas.

II. SVEOPĆA MOLITVA

Braćo i sestre, kao obitelj djece Božje i oživljeni vjerom uzdignimo svoje prošnje Ocu, da naše obitelji, uz pomoć Kristove milosti, postanu istinske domaće Crkve gdje se živi i svjedoči Božja ljubav.

Molimo zajedno i recimo: Gospodine, blagoslovi i posveti naše obitelji

Za papu Franju: da mu Gospodin, koji ga je pozvao predsjedati Crkvi u ljubavi, pomaže u njegovu služenju u službi jedinstva biskupskog zbora i čitavog Božjeg naroda, molimo te:

Za sinodske oce i ostale sudionike Treće izvanredne opće Biskupske sinode: da im Duh Sveti prosvijetli srca kako bi Crkva, u vjernosti Božjem naumu, mogla odgovoriti na izazove koji se postavljaju pred obitelj, molimo te:

Za one na kojima leži odgovornost u vladanju narodima: da Duh Sveti nadahne projekte u kojima se prepoznaje vrijednost obitelji kao temeljne stanice društva prema Božjem naumu i podupire obitelji koje su u teškim prilikama, molimo te:

Za kršćanske obitelji: da Gospodin koji je utisnuo u bračno zajedništvo pečat svoje prisutnosti, učini naše obitelji mjestima molitve, intimnim zajednicama života i ljubavi na sliku Svete Nazaretske Obitelji, molimo te:

Za bračne drugove u teškoćama: da ih Gospodin bogat milosrđem, po majčinskom djelovanju Crkve prati s razumijevanjem i strpljivošću na njihovu putu praštanja i pomirenja, molimo te:

Za obitelji koje su zbog evanđelja prisiljene napustiti svoje zemlje: da ih Gospodin koji je iskusio s Marijom i Josipom izgon u Egipat, utješi svojom milošću i otvori za njih putove bratske ljubavi i ljudske solidarnosti, molimo te:

Za djedove i bake: da ih Gospodin kojeg su u hramu dočekali sveti starci Šimun i Ana, učini mudrim suradnicima roditeljâ u prenošenju vjere i odgoju djece, molimo te:

Za djecu: da Gospodin života, koji ih je u svojoj službi zvao sebi i postavio kao uzor za ulazak u Kraljevstvo nebesko, u svima pobudi poštivanje prema novorođenom životu i nadahne odgojne planove koji su u skladu s kršćanskim pogledom na život, molimo te:

Za mlade: da im Gospodin, koji je posvetio svadbu u Kani, pomogne ponovno otkriti ljepotu svetog i nepovredivog značaja obitelji u Božjem naumu i da pomaže zaručnike koji se pripremaju za ženidbu na njihovu putu, molimo te:

Bože, koji nikada ne napuštaš djelo svojih ruku, čuj naše prošnje: pošalji Duha svoga Sina da prosvijetli Crkvu na početku Sinode, da se, promatrajući sjaj prave ljubavi koja blista u Svetoj Nazaretskoj Obitelji, nauči od nje slobodi i poslušnosti kako bi odvažno i milosrdno odgovorila na izazove današnjega svijeta. Po Kristu Gospodinu našemu.

13.09.2014

Duhovna obnova i proslava jubileja redovničkog života

mfolder

U samostanu na Lovretu, uoči blagdana Male Gospe, 7. rujna 2014., svečano su obilježene obljetnice redovničkog života: 60., 50. i 25., kao i 10 godina od polaganja doživotnih zavjeta.

11.09.2014

Završetak VII. plenarnog vijeća Školskih sestara franjevki Krista Kralja

Želimo vas izvijestiti o drugom tjednu zasjedanja i zatvaranja rada Plenarnog vijeća.

08.09.2014

VII. plenarno vijeće Družbe Školskih sestsra franjevki Krista Kralja: Hodočašće

mfolder

U danima intenzivnoga rada našle smo vremena i za hodočašća u mjesta koja su vezana s poviješću naše Družbe.

27.08.2014

VII. Plenarno vijeće Školskih sestara franjevki Krista Kralja

mfolder

Bit ćete mi svjedoci sve do kraja zemlje (Dj 1,8) tema je zasjedanja VII. Plenarnog vijeća naše Družbe koje se održava od 25. kolovoza do 6. rujna 2014. u Kući matici u Mariboru/Slovenija.

08.08.2014

Hodočašće Gospi Sinjskoj

mfolder

Na blagdan Preobraženja Gospodinova i prvi dan devetnice Velikoj Gospi, osobe posvećenoga života rodom s područja Cetinskog dekanata hodočastile su u svetište Čudotvorne Gospe Sinjske.

05.08.2014

Diplomirale

mfolder
04.08.2014

DUHOVNE VJEŽBE U LUHWINJI

mfolder

Od 15. do 19. srpnja u Luhwinji održane duhovne vježbe za naše kandidatkinje i franjevačke postulante.

05.08.2014

Osobni identitet i život u zajednici

mfolder

Na završetku školske godine, od 9. do 11. srpnja, mi sestre juniorke imale smo zajednički susret u Gomi, gradu u provinciji Sjeverni Kivu.

09.05.2014

RIJEČ – GLAS – POZIV

Poruka uz nedjelju Dobrog Pastira splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolite Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja

09.05.2014

DUHOVNA ZVANJA - SVJEDOČENJE ISTINE

Poruka pape Franje za 51. svjetski dan molitve za duhovna zvanja, 11. svibnja 2014.